Kinderopvang Elsendorp

Kinderopvang Elsendorp

Een vertrouwde omgeving waar een kind zich veilig voelt, is de basis om te groeien en te bloeien. Dat is wat wij belangrijk vinden. In een huiselijke sfeer bieden we opvang aan kinderen waar ze gehoord en gezien worden en buiten….. tja daar hebben we plek genoeg om eindeloos te rennen, klimmen en fietsen. De plek waar elk kind zich echt gelukkig voelt is toch wel de grote zandbak en de trampoline.

In 2013 is Milanda, met 20 jaar werkervaring in verschillende vormen van kinderopvang, zelfstandig begonnen als gastouder. Door de constante aanvragen van ouders uit Elsendorp en omliggende dorpen hebben we in 2016 de stap gewaagd om als zelfstandige kinderopvangorganisatie verder te gaan.  In dit overgangsjaar hebben we de kinderen opgevangen in ons eigen woonhuis met medewerking van ervaren en professionele pedagogisch medewerksters.

In juni van 2017  zijn we met de kinderen verhuist naar de nieuwbouw, direct naast ons woonhuis. Door de combinatie van wonen en werken kunnen we uitermate flexibel zijn voor  u als ouder. Als het eens een uurtje later wordt bijvoorbeeld vinden we dat niet erg en mag uw kind gewoon bij ons aan de keukentafel aanschuiven om gezellig mee te eten (gezellig want dan heeft hij of zij er gelijk 3 grote zussen bij…).

Bij het realiseren van onze nieuwbouw hebben we geprobeerd om een huiselijke sfeer te creëren. Tegelijkertijd voldoet de nieuwbouw aan de hoogste veiligheidsnormen  voor de kinderen en de medewerksters. Efficiënt werken om zoveel mogelijk tijd met de kinderen bezig te zijn was één van de uitgangspunten. Ook proberen we door een goede routing in het gebouw zo hygiënisch mogelijk te werken om ziektekiemen geen kans te geven en kinderen zo gezond mogelijk op te vangen.

Door de landelijke ligging van onze kinderopvang laten we kinderen kennis maken met de jaargetijden, voeren we samen de kippen en halen de eitjes uit. Maar ook knutselen, voorlezen of koekjes bakken zijn activiteiten waar kinderen veel plezier aan beleven.

Elk kind heeft een natuurlijke drang tot zelfontplooiing. Wij leren het kind te doen wat het leuk vindt en zo eigen keuzes te maken. Dat geeft zelfvertrouwen! Zo kan het op eigen tempo uitgroeien tot een zelfredzaam en vrolijk kind.

Elk kind is bijzonder  en uniek!