Onze locatie

Onze locatie

Kinderopvang Elsendorp is makkelijk te bereiken. Het ligt direct aan de Elsendorpseweg in Elsendorp. Dit is de doorgaande route (N272) van Gemert naar Boxmeer. Ook de N277 (Middenpeelweg) van Venray naar Zeeland ligt binnen 100m, wat het voor ouders die op doorreis zijn naar bijvoorbeeld hun werk erg gemakkelijk maakt om hun kroost bij ons te brengen of op te halen. We beschikken op eigen terrein over ruime en voldoende parkeergelegenheid waardoor u nooit ver hoeft te lopen met uw kinderen en spullen.

De groepsruimtes

Kinderopvang Elsendorp beschikt over 4 groepsruimtes in 2 aparte gebouwen op hetzelfde terrein. De beide gebouwen zijn via de afgesloten tuin voor elkaar bereikbaar. In het hoofdgebouw bevind zich de dagopvang (dov) en peuterspeelzaal (psz), verderop in de speeltuin bevind zich de buitenschoolse opvang (bso). Hierdoor is er een optimale doorstroming gecreëerd voor alle leeftijdsgroepen, 0 tot 2,5 jaar, 2,5 tot 4 jaar, 4 tot 7 jaar en 7 tot 12 jaar.

DOV

De groepsruimte van de dagopvang is overzichtelijk en landelijk ingericht. Dit creëert een rustige sfeer waarin kinderen makkelijk tot spel komen.  Aan de ene kant van deze groepsruimte hebben we een grote (keuken)tafel waar we met alle kinderen samen eten en drinken. Ook knutselen we hier met de kinderen en leren we de kinderen om samen te delen en op elkaar te wachten. Het is elke dag weer een feest om samen fruit te eten en liedjes te zingen.

Aan de andere kant van de groepsruimte is er plek om te spelen met elkaar of individueel. Elk kind heeft behoefte om te spelen in zijn/haar eigen belevingswereld en daar worden ze in gestimuleerd door onze ervaren en geschoolde pedagogisch medewerksters. Maar ook kunnen ze hier lekker samen spelen in bijvoorbeeld de bouw hoek of het keukentje waar naar hartenlust koekjes kunnen worden gebakken, vadertje en moedertje kan worden gespeeld en voor iedereen ‘koffie’  wordt ingeschonken door de kinderen.

Middenin de groepsruimte bevindt zich, geheel omringd door glas, de verschoningsruimte. Deze ruimte bevindt zich centraal in de groepsruimte om continue goed overzicht op de groep te houden. De ruimte is voorzien van een ergonomische verschoningstafel waar de medewerksters de kinderen verschonen en omkleden voor en na het slapen. Tevens is er aangrenzend een kindertoilet en een douchegelegenheid op werkhoogte zodat we, in geval van, de kinderen kunnen wassen en lekker fris in bed kunnen leggen.

Aangrenzend aan de verschoningsruimte bevindt zich de gang naar de slaapkamers. We hebben 7 afzonderlijke slaapkamers die ieder zijn voorzien van een stapelbed en een wieg. We hebben gekozen voor de vele afzonderlijke kleine slaapkamers met slechts maximaal twee slaapplekken om de kinderen een zo rustig mogelijke slaapplek te geven.  De slaapkamers voldoen aan de laatste wettelijke norm voor ventilatie en zijn voorzien van babyfoons.

Aan de achterzijde van de dov en psz is het gebouw voorzien van een groot overdekt terras. Deze overkapping bied in de zomer volop schaduw en in de winter blijven we hier lekker droog. Het hele jaar door kunnen we dus elke dag naar buiten om te spelen.

PSZ

Aangrenzend aan de dagopvang, voor de kleinste kinderen, is de peuterspeelzaal. Hier vangen we de kinderen op vanaf ongeveer 2,5 jaar tot het moment dat de kinderen naar de basisschool gaan. Deze ruimtes zijn doormiddel van een schuifpui met elkaar te verbinden zodat we ook met elkaar kunnen spelen en werken.

In de peuterspeelzaal werken we met de methode van Uk en Puk. Dit is de meest gebruikte pedagogische tool waar de kinderen voorbereid worden op het basisonderwijs. We starten ’s morgens met het uitleggen van de dagritme kaarten en werken vervolgens met thema’s. De ruimte is zo ingericht dat de kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door bv het podium, waar verkleed kan worden en rollenspellen gespeeld worden, als zowel hoekjes met een keukentje of werkbankje.

 

BSO

Los van het hoofdgebouw staat de bso. Deze ruimte heeft een eigen entree met twee groepslokalen. De bso is ingericht naar de behoeftes van de kinderen, zo staan er bv een kaptafel voor de meisjes en een werkbank voor de jongens. Een bankstel en tv mogen hier zeker niet ontbreken, voor de één ff een rust moment als ze uit school komen maar voor de ander een grote buitenruimte waar ze ff uit kunnen waaien. De bso is gekoppeld aan 2 afzonderlijke buiten speelruimtes, 1 voor de jongste bso’ers samen met de peuters en de dagopvang en 1 voor de allergrootste waar gerend, gevoetbald en gefietst kan worden.

 

 

De buitenruimte

Aan de achterzijde van het hoofdgebouw hebben we een groot speelterrein. Deze is opgedeeld in 2 delen.

Eén deel is voor de dagopvang en peuters en één voor de grotere kinderen zodat ze elkaar niet voor de voet lopen. Bij de dagopvang kunnen we het gedeelte onder de overkapping afsluiten zodat de kinderen wel zelfstandig buiten kunnen maar nog niet alleen de grote tuin in kunnen. Als we samen in de grote tuin gaan spelen gaat er altijd een pedagogisch medewerkster mee. Eenmaal in de tuin hebben we een grote zandbak, speeltoestellen, een trampoline en fietspaden waarop de kinderen kunnen leren fietsen en skelteren.

In het aangrenzende deel hebben we door middel van bulten hoogteverschillen aangebracht in het gras, de kinderen leren hier bijvoorbeeld omgaan  met de zwaartekracht. Wat is het een attractie om met de traptractors hiervan naar beneden te rijden. Dit perceel bied tevens de ruimte voor de grootste kinderen om te voetballen en te rennen. De kleinste kinderen worden hierdoor niet onder de voet gelopen doordat groot en klein apart kunnen spelen.